Ποιος είμαι…

Γεννήθηκα…

Μεγαλώνω…

Θα πεθάνω…

… έως τότε όμως, θα δημιουργώ …

 

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο της Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 1976, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μηχανικός περιβάλλοντος στη Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ξάνθη. Ασχολήθηκε με το επάγγελμα του μηχανικού περιβάλλοντος από το 2003 μέχρι και το 2013, όπου και στράφηκε ολοκληρωτικά στην τέχνη. Από τη παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με διάφορα είδη τέχνης, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως ζωγραφική, ξυλογλυπτική, κατασκευές με σύρμα, θέατρο και ποίηση. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα «γλυπτό σκιάς» (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς. Το 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψει το αντικείμενο του μηχανικού περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Κατοικεί στην Ξάνθη από το 1994, ενώ το 2014 δημιούργησε το «Σπίτι της Σκιάς» (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 15 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και 6 εκθέσεις διεθνώς (Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Κύπρο και Ταϊβάν). Έργα του ανήκουν σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει κάνει διάφορες συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης και η τέχνη του σε νούμερα

· Περισσότερα από 120 γλυπτά σκιάς

· Περισσότερες από 30 εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

· Εκθέσεις σε 7 χώρες του κόσμου

· Η ομαδική έκθεση στην Ταϊβάν προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 επισκέπτες

· Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες έχουν επισκεφτεί το Σπίτι της Σκιάς (η μόνιμη έκθεσή του) στην Ξάνθη

· Τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης (στα social media αυτών)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________